Ambane lawang lawang ing njero bangunan sing asring sampeyan kunjungi

Iki minangka pangukuran sing meh ora digawa utawa dibahas. Kanggo ketemu ing Standar aksesibilitas ADAlawang kudu jembaré sing cetha 32 inci saka ngarep lawang nganti mandheg ngelawan.  Wong ing kursi roda kudu mikir bab iki ing paling sapisan dina, amarga padha sing bener kudu duwe reresik cukup kanggo a kursi rodha pas liwat lawang.

Iki kok Piece iki ditulis, kanggo nggawa kesadaran kanggo kasunyatan sing saben bangunan siji ing Amerika kudu jembaré lawang perlu ing kabeh lawang ing sembarang bangunan. Bagan ndhuwur nuduhake jembaré mbukak lan jembaré nutup kabeh kita kursi roda. Mangga dadi manawa kanggo sok dong mirsani jembaré mbukak ing ijo kanggo mesthekake yen Panjenengan kursi rodha bisa gampang mlebu ing ngarep lawang sampeyan. Saliyane ora pas, sampeyan pengin papan sing akeh kanggo nyengkuyung lan ora kecepet tangan sampeyan. Iki kabeh faktor sing penting banget ing mobilitas ing kamar bentuk omah menyang kamar lan gerakan saben dina.  

Pintu tartamtu kayata ruang tamu lan aula utama biasane luwih gedhe tinimbang lawang kamar mandhi utawa lemari. Sampeyan pengin nggawe manawa sampeyan nglacak rutinitas saben dina lan apa sejatine bisa diakses. Biasane tanpa menyang jinis kursi roda bariatric, sampeyan umume ora duwe akeh masalah ing departemen iki. 

Ngowahi ukuran Doorway kanggo kursi roda

Kanggo ngowahi ukuran lawang kanthi bener kanthi pangukuran sing pas, sampeyan bakal pindhah akeh prekara sing beda. Iki kalebu nyakup ngalih lampu ing jejere lawang, kabel sing ana ing njero tembok kudu dipindhah, lan soket listrik uga kudu dipindhah yen ana ing dalan.

Pangukuran Ukuran Kursi Rodha

Jembar Doorway Cilik Kanggo kursi rodha

Ukuran sing bener kanggo a kursi rodha pangguna supaya bisa cocog liwat lawang kanthi jembaré 32 inci. Umume, lawang lawang diukur udakara 23 nganti 27 inci; iki ora bakal jembar kanggo pangguna sing cocog.

Sharp Nguripake Sawise Doorway

Nalika ana puteran sing landhep utawa sempit sing kudu digawe supaya bisa mlebu ing lawang, kudu ana luwih akeh reresik supaya pangguna bisa metu saka lorong utawa kamar sing sempit.

Jembaré lawang kanggo kursi rodha akses

Ambane lawang bangunan bisa nyebabake pemilik kudu mbuwang dhuwit kanggo ndandani lawang yen ora cukup amba kanggo kursi roda. Nemokake kontraktor kanggo nindakake lan mbayar saka kanthong bisa larang kanggo bisnis ukuran cilik.

Pamrentah nyedhiyakake Grant Perumahan Adaptasi Khusus, sing bisa mbantu mbiayai pengeluaran remodeling jembaré lawang.

Ngadaptasi Omah kanggo kursi rodha Aksesibilitas

Yen lawange sempit banget ing omah sampeyan, bisa dilebokake liwat ndandani tembok lan lawang. Sampeyan bisa uga kudu mbusak unit lawang lan trim lawang supaya bisa ngowahi ukuran lawang kanthi bener.

Jembar Hallway kanggo kursi roda

Jembaré lawang kanggo Kursi Rodha Sempit

Jumlah ruangan sing dibutuhake kanggo sempit utawa langsing kursi rodha nglewati lawang luwih adoh luwih cilik tinimbang kursi biasa. Iki amarga kursi dirancang khusus supaya jembaré sempit banget kanggo nyedhiyakake jembaré sing paling umum kanggo jinis kursi iki. Iki ngidini pangguna ngliwati lawang sing ora cocog karo spesifikasi ADA; perkara semacam iki paling umum ing njaba AS.

kursi roda kanggo Narrow Doorways - ADA kursi rodha clearance

Yen sampeyan ana ing kahanan sing papan sing paling sering sampeyan ora cocog karo ADA (kemungkinan deso lan papan ing sanjabane AS), sampeyan kudu ngupayakake tuku kursi rodha dirancang kanggo lawang / lorong sing sempit. Cara paling gampang kanggo miwiti panelusuran iki yaiku nggoleki transportasi kursi roda.

Kursi Rodha Pengangkutan sing sempit

transportasi kursi roda iku sawetara saka kursi paling panah kasedhiya dina, karo sawetara wong tekan kurang 20 "jembaré sakabèhé. Kursi sing paling ramping ing kategori iki yaiku versi pediatrik saben model, amarga ukuran kursi bisa kurang saka 14 "sakabèhé, sing bakal nggawe sampeyan bisa kanthi teknis ngliwati lawang kanthi ambane 24" (ora dianjurake. ).