Kabeh S-ERGOS ™ Dirancang ing Taiwan - Merk Kursi Rodha # 1 * Kasedhiya Pembiayaan *

carane penting yaiku kanggo mesthekake yen sampeyan nggunakake kursi rodha kanthi bener?

Wangsulane banget penting kanggo nggunakake a kursi rodha! Sampeyan ora pengin lara utawa cilaka. Dadi ayo miwiti saiki. Kursi roda yaiku loro jinis kayata manual (propelled) lan listrik (tenaga). Uga kasedhiya kursi pediatrik khusus sing ukurane cocog kanggo digunakake dening bocah cilik. Pakaryan profesional kesehatan nyaranake a kursi roda amarga bisa ngerti jinis paling apik of kursi rodha kanggo nyukupi kebutuhan sabar lan kulawarga.

Kursi roda, kaya liyane mobilitas bantuan, bisa nambah mandhiri lan nambah kualitas urip kanggo loro pasien uga kulawarga. Kaya liyane mobilitas alat bantu, uga ana cara sing tepat kanggo nggunakake a kursi rodha. Yen kursi roda digunakake kanthi ora bener, pangguna ora bakal bisa nggunakake kabeh fungsi lan fitur kanthi kebak. Uga bisa nyebabake masalah, nyebabake kacilakan utawa kedadeyan sing ora dikarepake cilaka. Fokus adoh saka iki minangka wiwitan urip sehat.

Mula, ana sawetara tips keamanan sing kudu sampeyan ngerteni lan aplikasi sing universal. Materi dina iki kanggo tips iki. Kita pengin menehi pandhuan lengkap babagan cara nggunakake kursi rodha kanthi aman. Ing ngisor iki, sampeyan bakal nemokake tips sing apik kanggo dipikirake, ngetutake, lan digunakake. Penting, sampeyan kudu njaga tips keamanan kasebut ing pikirane minangka prentah lan apa wae jinis kursi roda sampeyan ana ing utawa sanajan sampeyan duwe wong sing biasane ngubengi sampeyan.

Cara Nggunakake A kursi rodha

Kenal karo Sampeyan kursi rodha

Temokake zona nyaman ing kursi rodha sampeyan

Kursi roda teka ing macem-macem bentuk uga ukuran. Sadurunge miwiti, sinaoni babagan sing sampeyan duwe. sawetara jinis kursi rodha uga duwe kontrol sing beda uga aksesoris kanggo mbantu pangguna supaya bisa muter.

Waca Sampeyan kursi rodhaManual Instruksi kanggo Nggoleki Rem

Bagéan sing paling penting ing kursi roda yaiku rem. Dheweke ngidini sampeyan mandheg nalika tekan panggonan sing dituju, lan uga kursi roda tetep supaya pangguna bisa metu lan metu. Ing kursi rodha, umume ana tuas rem lan istirahat parkir.

Tuas rem biasane ana ing sisih loro-lorone rodhane, lan digunakake kanggo mandheg kursi rodhane ora obah kanthi ditarik. Rem parkir, ing tangan liyane, pedal wis diaktifake, lan sampeyan bisa push ing pedal kanggo melu.

Coba Priksa Kursi Rodha Sampeyan Kursi lan Backrest

Sadurunge nggunakake kursi roda, luwih becik sampeyan kudu milih manawa iku pilihan sing paling trep kanggo sampeyan. Kursi roda biasane duwe bantal ing kursi uga sandhangan mburi, nanging sampeyan bisa uga kudu nggawe pangowahan tartamtu supaya luwih kepenak, kaya sampeyan pengin nambah bantal ekstra push sampeyan munggah utawa bisa uga kemul kanggo nyelehake kursi sing adhem.

Bahan-bahane sing digunakake kanggo nggawe kursi rodha kursi bisa saka kain sing fleksibel utawa kayu solid.

Yen sampeyan ngalami kesulitan lungguh ing jejeg, mula sampeyan kudu golek bantal liyane kanggo ditambahake ing kursi utawa sandhangan mburi supaya bisa lenggah ing posisi sing ngidini sampeyan entuk kontrol sing dibutuhake.

Lungguh ing A kursi rodha

Nguripake Rem Sampeyan

Sadurunge miwiti muter, sampeyan kudu mlebu ing omah kursi rodha. Pisanan, priksa manawa rem diuripake kanthi ndeleng ing sisih rodha utawa kanthi mencet rem pedal. Iki bakal mesthekake yen sampeyan kursi rodha tetep wae ing posisi sing sampeyan lakoni.

Posisi Footplates menyang Sisi

Opsional Ngunggahake Pilihan

Footplates saiki ana ing sisih ngisor kursi rodha. Biasane digunakake kanggo ngaso sikil nalika lungguh. Sadurunge mlebu ing kursi rodha, sampeyan kudu posisi sikil sing adoh. Sampeyan bisa melu utawa ngayunake miturut kursi rodha.

Turunake Awakmu ing Kursi

Genggem tangan kanthi tangan loro banjur coba lungguh ing kursi kanthi alon-alon.

Lebokake Kaki sampeyan ing Plat Kaki

Sawise sampeyan mudhun ing kursi lan kepenak, sampeyan banjur bisa melu utawa ngayunake sikil maneh ing papane supaya sikil sampeyan dienggo.

Ngalih a Kursi Rodha Manual

Maju ing a kursi rodha

Kanggo mandhiri, sampeyan kursi rodha maju, genggeman ing tangan kursi rodha pelek sing ana ing cedhak mburi kursi rodha. Push maju uga mudhun ing pelek tangan, banjur lepas. Pindhah tangan sampeyan menyang posisi sing diwiwiti lan baleni maneh gerakane.

Nguripake a kursi rodha

Kanggo nguripake kursi rodha nengen, dorong maju pinggir tangan kiwa supaya rodha kiwa maju nalika sampeyan alon utawa mungkasi rodha tengen. Kanggo nguripake kursi rodha kiwa, mindhah rodha nengen nalika sampeyan isih mandheg utawa nyuda rodha kiwa.

Mundur ing a kursi rodha

Kanggo gerakan mundur, genggem pelek tangan sing ana ing cedhak kursi. push banjur mundur lan mudhun kanggo nyurung roda mundur.

Mandheg a kursi rodha

Kanggo mungkasi ing kursi rodha, genggeman pelek tangan, lan gunakake gesekan supaya alon. Yen pelek tangan wis udan, luwih becik ganti jarene ban. Ati-ati, amarga gesekan iki ngasilake panas sing bisa ngobong tangan sampeyan, luwih-luwih yen sampeyan ana ing iring utawa sampeyan kudu mandheg mandheg.

Ngadeg Saka Kursi Rodha

Kursi roda ngadeg

Cedhak menyang kursi utawa kasur

Kanggo metu, dhisik, jupukake sampeyan cedhak kursi utawa kasur.

Kunci rem ing loro-lorone

Kaya nalika lungguh ing kursi rodha, padha karo nalika sampeyan metu, mesthine kudu meneng. Dadi kunci tuas rem bali menyang posisi kanggo mesthekake yen rodhane tetep tetep wae.

Copot sikilmu ing sikil

Swing utawa lempit sikil sing ora ana ing dalan supaya sikil sampeyan dipasang ing jubin.

Posisi tangan ing tangan loro-lorone nalika sampeyan maju

Alon-alon munggah saka kursi rodha kanthi nyekel lengen tangan kanthi tangan loro. Gumantung saka cilaka, sampeyan bisa mbutuhake wong kanggo mbantu sampeyan metu saka kursi rodha kanthi aman lan menyang papan ngaso.

Sakit Tekanan Tambahan lan Nyegah Blister tips

Pasien, uga kulawarga, kudu ngupayakake blister lan tekanan tekanan sing bisa kedadeyan nalika nggunakake kursi rodha. Pangguna sing ndorong dhewe kursi rodha bisa uga metu karo gumpalan ing tangan saka gesekan sing terus-terusan tumrap pelek tangan. Sawetara kursi rodha pangguna nganggo sarung tangan kanggo nglindhungi tangan. Kanggo pangguna jangka panjang, pelek tangan ergonomis wis kabukten nambah panglipur uga nyuda galur.

Kursi Rodha Manual Karman

Lungguh ing a kursi rodha kanggo wektu sing suwe uga bisa nyebabake tekanan. Dheweke bisa berkembang ing sembarang titik kontak ing antarane kulit lan permukaan kursi. Pasien sing kurang seluler lan cenderung tetep ing siji posisi biasane duwe resiko luwih dhuwur.

Mriksa kulit kanthi rutin ing blister utawa lara yaiku penting. Priksa manawa dhokter ngerti babagan owah-owahan kulit. Perawatan khusus bisa uga dibutuhake kanggo bocah sing ngalami efek samping perawatan kayata masalah kulit, kerusakan saraf, utawa risiko kena infeksi.

kesimpulan

Kanthi wajib, elinga kabeh iki kursi rodha tips safety. Lan aja lali, kabeh tips iki mung umum uga dhasar. Suwe-suwe, sampeyan bakal nemokake alangan liyane supaya bisa lancar; Nanging, mesthine ora demotivasi sampeyan. 

Sampeyan uga menehi saran supaya sampeyan takon kanthi aman kursi rodha panggunaan nalika tuku kursi rodha amarga pabrikan mesthi ngerti tips paling apik kanggo sampeyan.