Kabeh S-ERGOS ™ Dirancang ing Taiwan - Merk Kursi Rodha # 1 * Kasedhiya Pembiayaan *

Perkiraan wektu maca: 4 menit

Kamardikan ing mobilitas minangka salah sawijining aspek sing paling penting ing sing luwih dhuwur kualitas gesang kanggo wong ora duwe kabisan. Waca ing ngisor iki kanggo informasi luwih lengkap babagan kursi roda ing Amerika Serikat.

Apa Apa Kursi Rodha Penting banget?

Mobilitas independen bisa uga digayuh kanthi macem-macem piranti sing gegandhengan karo mobilitas. Nanging, prekara kayata piranti prostetik, orthotics bertenaga, utawa kursi roda exoskeleton or listrik kursi roda terus nggawe bagean paling gedhe saka piranti bantu sing digunakake. AS minangka pasar regional paling gedhe kanggo pasar mobilitas sing kuat lan manual diprakirake tuwuh kanthi cepet amarga wis tuwa bayi boomer lan nambah umur dawa.

Perkiraan iki bakal diramal ing tuwuhing pangguna kursi rodha, bebarengan karo akeh wong sing terus ngalami cacat sekunder, nambah requirement kanggo piranti kaya ngono.

Pira Wong sing Perlu Kursi roda ing Amerika Serikat?

Miturut data Sensus AS paling anyar, udakara 20 persen populasi AS duwe sawetara jinis of cacat. Udakara 10 persen duwe cacat fisik utawa jinis gangguan mobilitas. Luwih saka 3 yuta wong Amerika nggunakake kursi rodha utawa sing listrik kursi rodha full-time. Wong cacat minangka klompok minoritas paling gedhe ing AS. Iki tegese ana liyane pangguna kursi rodha tinimbang wong kulit ireng, Hispanik, Asia, lan wong sing dikenal minangka LGBTQ +.

The dipatèni komunitas nganggep awake dhewe kiasan ora katon. Akeh wong, pejabat pamrentah, lan pamilik bisnis ora nganggep dheweke nalika nggawe pancasan penting. Kurang perawatan bisa nyebabake kemampuan dadi bagean saka komunitas.

Wong sing duwe mobilitas masalah mbutuhake sawetara jinis piranti kanggo mbantu dheweke ngubengi. Piranti kasebut bisa uga a walker, a kursi roda manual, kekuwatan kursi rodha, utawa an kursi rodha listrik. Teknologi wis nemen apik. Ana kursi listrik sing bisa ngunggahake wong supaya gampang akses menyang barang ing rak. Iki uga mbantu ngobrol karo level mata karo wong liya.

Kepiye Wong Bisa Plancong Tanpa Kursi Rodha ing Amerika Serikat?

kursi roda ing Amerika Serikat kasedhiya ing macem-macem prices sing biasane bisa saka satus dolar nganti sewu. Model dolar sing luwih dhuwur asring bisa nyediakake a kualitas luwih apik urip kanggo pangguna, gumantung karo kabutuhane.

yen pangguna kursi rodha ora duwe van, bisa uga matesi opsi transportasi. Dheweke butuh bisa diakses taksi, sing sedhihane mung sithik banget, malah ing pirang-pirang kutha utama ing AS. Ora ana ing kutha-kutha cilik, kajaba ana kontraktor independen sing menehi sumbangan bisa diakses van

Public transportasi yaiku liyane kursi rodha cara pangguna bisa nggunakake. Amarga kabeh sebab praktis, ing Sistem kereta bawah tanah New York iku watesan kanggo pangguna kursi rodha. Mung sawetara stasiun sing duwe elevator menyang platform, lan asring lift kasebut ora bisa digunakake. Akeh kutha luwih gedhe sing nyedhiyakake akeh proyek bisa diakses bis kanggo kursi rodha pangguna, nanging sawetara halte bis ora duwe gulungan keamanan ing trotoar ing sacedhake.

Gumantung saka tujuane, sawetara pangguna kursi rodha kudu ngentekake pirang-pirang jam ing bis utawa ijol-ijolan bis kanggo lelungan sawetara mil sadurunge amarga macem-macem tata rute lan kapan pangguna kursi rodha bisa teka ing dhuwur pesawat. Malah sistem rel nawakake ora bisa diakses opsi transportasi kanggo nulungi pangguna kursi rodha kanggo lelungan ngluwihi ril sepur. Sayange, umume, pancen angel banget kursi rodha pangguna kanggo lunga menyang endi wae lan ora butuh gaweyan sing dibutuhake.

kursi rodha Pangguna ing njaba Omah

Kejabi transportasi, ana akeh sebab kenapa kurang sebab mobilitas. Sing utama yaiku mlebu ing akeh bangunan lan bisnis ora gampang bisa diakses. Akeh trotoar sing mokal kanggo nyebrang kanthi macem-macem sebab, kalebu ora rame lan ora rata. Akeh kursi rodha pangguna urip mlarat banget lan ora duwe finansial sing bisa Nyedhiyakake karo transportasi. Sawetara wong sing nggunakake kursi roda bisa duwe kahanan kesehatan sing bisa nyebabake sawetara masalah nalika ninggalake katentreman lan kenyamanan omah. Penyakit kaya nyeri nemen, lemes banget, lan gangguan mental mula saya rame ing masarakat. Ora bisa diakses kamar umbah umum bisa dadi cobaan.

Ora kabeh bangunan duwe lawang ukuran standar. Dadi, yen sampeyan ana ing kursi rodha, sampeyan asring risik kepepet utawa macet ing salah siji utawa ing lawang utawa lawang liyane. Umume kedadeyan ing jamban bangunan umum. Malah kamar mandhi digawe kanggo kursi rodha pangguna duwe lawang sing cukup sempit. Dadi, sempit sing ora kursi rodha bisa nembus kanthi gampang. Lan yen lawang dilengkapi engsel spring, sampeyan bakal mbutuhake mbantu liwat.

kesimpulan

Muga-muga bakal ana owah-owahan ing masalah khusus iki sing bakal ngrangsang evolusi terus. Kita kudu kerja sama ing target sing padha nulungi kursi rodha pangguna Tumindak kudu ditindakake supaya wong-wong mau bisa mandhiri lan fungsional banget ing piranti kasebut. Dheweke uga kudu dilindhungi saka komplikasi sekunder sing ana gandhengane kursi rodha nggunakake, dadi integral ing masarakat, lan urip aktif lan sehat gaya urip.