Kabeh S-ERGOS ™ Dirancang ing Taiwan - Merk Kursi Rodha # 1 * Kasedhiya Pembiayaan *

Apa sampeyan bisa ngarani kita "beda-beda" utawa mung dipateni? Cacat yaiku dianggep minangka topik sensitif dening akeh wong.

Cacat-pedunung kuatir amarga ujar sing salah amarga ora nggatekke. Kasepen iki nyebabake nyingkiri duwe penting obrolan babagan cacat. Perlu ana sensitivitas babagan iki.

Foto dening ELEVATE ing Pexels.com

Wis ana macem-macem debat babagan legitimasi kampanye iki ing antarane sawetara partai. Setengah ngerti perlune menehi label kanthi bener kanggo wong sing ora duwe kabisan lan ngidini duwe kekuwatan babagan watesan.

Pungkasane, ora bakal ditemtokake. Kanggo nggawe label "beda-beda" yaiku nyuda posisi politik cacat. Coba nyoba kanggo wong sing ora duwe kabisan manawa awake dhewe bisa beda.

Kampanye kasebut martakake manawa dheweke ora ngasorake pengalaman. Dheweke simpati karo dheweke sajrone perjuangan.

Gagasan saka nggunakake istilah "beda-beda" menehi kekuwatan luwih akeh kanggo masarakat sing kena pengaruh. Pendekatan sing luwih alus. Luwih becik kanthi cara iki.

Wong cacat utawa wong sing beda-beda bisa digunakake kaya wong sing duwe awake dhewe kaya awake dhewe.

Lan padha nggawa macem-macem macem-macem kanggo wong sing ora duwe cacat.

Nanging, masarakat katon beda amarga dhuwur, bunder, warna mata, uga beda-beda kebutuhan kursi roda, loop pendengaran, utawa karir.

Kajaba iku, wong cacat ora duwe jagad sing bakal diwenehake. Pancen ora dikarepake.

Kajaba iku, luwih-luwih yen kita ngerti pengaruhe bakal luwih gedhe.

Dheweke kudu ngupayakake aksesibilitas gampang lan kalebu supaya padha karo sing padha karo umume. Pertarungan sing ditindakake wong biasa kanggo ngerti ora peduli empati.

Pandhuan kanggo ngobrol karo utawa babagan wong "ora aktif" utawa "beda-beda"

Kita ngajak para nonton supaya padha sinau babagan prekara kasebut. Gunakake dialog sing cocog karo "wong cacat." Kita wis nyathet sawetara ide sing bakal menehi asil sing luwih apik.

1. Rungokake wong diskusi. Dheweke kudu tanggung jawab babagan kepiye carane menehi label.

2. Wong cacat ora nimbang cacat minangka bagean saka persona lan asring ora ngerti yen diarani "wong sing duwe" cacat. "

3. Ngindhari nada emosi sing ora perlu. Duwe cacat ora nggawe wong korban, beban, utawa pahlawan.

4. Aja nganti tembung 'cacat.' Tembung cacat dianggep nduweni teges negatif.

5. Aja nyeluk a dipatèni wong 'sabar' Wong cacat.

6. Aja ngrujuk marang wong liya cacat minangka bagean saka identitas.

Ngidini pilihan kanggo menehi label utawa ora menehi label dhewe.

Kita kudu kampanye kanggo nganjurake basa "wong dhisik", sing negesake supaya wong kasebut dadi prioritas utama lan basa cacat kapindho.

Sawise pirang-pirang taun ngalami "netral," istilah klinis kaya "cacat mental" utawa "nandhang sangsara," basa wong pisanan minangka metode kanggo mbalekake kamanungsan lan kepribadian, miturut Lydia XZ Brown minangka cacat pimpinan komunitas pengacara lan pengacara.

Saiki, para juru kampanye paling kuat kanggo basa wong pisanan yaiku wong non-cacat. Wong tuwa bocah, guru, lan praktisi medis cacat sing bisa uga diajari supaya "nambani pasien, dudu penyakit iki."

Iku 's penting ngerti sing komunitas cacat dudu monolit. Seseorang bisa uga duwe pilihan sing beda karo populasi liyane ing komunitas kasebut. Yen sampeyan kepengin weruh cara paling apik kanggo ngenali kanca, rekan kerja, utawa wong liya, kabeh kudu dadi kekarepan kanggo ngetutake kepemimpinan.

Pisanan, wenehi isyarat babagan carane wong ngrujuk awake dhewe ing setelan klompok.

Kajaba iku, yen ora mangu-mangu, nelpon wong jenenge - utawa cukup takon kepiye carane pengin ditangani kanthi cara sing taktis lan ora kikuk. 

Tembung duwe akeh kekuwatan.

Kajaba iku, label sing dilebokake ing wong luwih akeh.

Kepiye cara ngomong babagan wong sing mbukak cara ngerti dheweke? Iki pengaruhe awet terus kepiye carane dheweke ndeleng jagad iki. Label wong minangka "ora aktif" nggawe dheweke percaya kaya yen dheweke ora mumpuni kanggo tugas. "Bisa beda-beda" ngidini dheweke ngerti manawa jagad iki beda-beda kanggo dheweke. Lan dheweke duwe kabisan unik sing butuh wektu. Mungkin uga kekarepan saya maju.

kesimpulan

Tembung duwe akeh kekuwatan. Label sing dipasang ing wong duwe prabédan. Kepiye carane ngomong babagan wong mbukak cara kanggo nduwe awake dhewe lan pengaruhe awet terus kepiye carane ndeleng jagad. Label wong minangka "ora aktif" nggawe dheweke percaya kaya yen dheweke ora mumpuni kanggo tugas. "Bisa digunakake kanthi beda" ngidini dheweke ngerti manawa jagad iki beda-beda kanggo dheweke lan duwe kemampuan unik sing butuh wektu lan kekarepan supaya bisa subur.